På Management Studio vill vi ge dig som chef eller ledare möjlighet att utveckla din psykiska, mentala, fysiska och andliga hälsa. I den här bloggen delar vi med oss av vår kunskap, våra reflektioner – och inte minst, allt som händer hos oss! Är du nyfiken på oss och funderar över om vi har någonting på gång som är intressant, så är det den här sidan du ska läsa.
Har du frågor eller vill komma till någon av våra kurser och föreläsningar så ringer eller mejlar du bara till oss! Varmt välkommen.

Management Studio-bloggen

20
Sep
Inga kommentarer

Äntligen, en egen radiokanal!

Management Studio Podcast är en ny tjänst/produkt för Ledare i tiden.

I podden kan Du lyssna till kända/okända ledare och samhällsprofiler som delar med sig av sina unika historier och värdefulla tips kring Ledarskap. De berättar om framgångsfaktorer, vilka utmaningar som väntar befintliga eller blivande Ledare och vad de tror om framtidens Ledarskap.

Jag delar med mig av mitt nätverk, fantastiska guldkorn som alla har mycket kunskap att dela med sig av och lärdomar att berätta. Min förhoppning är att Du skall se det som Management/Leadership material som kan hjälpa Dig att ta nästa steg med Din egen Ledarutveckling eller Företagets utveckling.

Avsnitten är 30-40 minuter långa och kommer att publiceras en gång per månad till att börja med.
Häng med i Ledarskapstrenderna! Nedladdningen är ”for free”, så länge Du lovar att ta Ditt ledarskap till nästa nivå!

Du kan lyssna på Management Studio Podcast på följande sätt:

Tryck på play på nedanstående poddradiospelare:

Om du har iTunes, klicka på denna länk.

Om du har en iPone / iPad:

 1. Öppna Podcaster appen.
 2. Sök efter Management Studio.
 3. Tryck på knappen, Prenumerera.
 4. Lyssna!

Du kan också gå till Apple App Store och söka efter Management Studio. Appen är gratis att ladda ned.

Om du har en Android mobil:

Sök efter ”podcast” appar på Google Play, t.ex Stitcher.

Kolla in Management Studio Podcast hos Libsyn och Podcasterian.

God lyssning & Varmt välkommen!

Postat av

FacebookTwitterGoogle+Dela
13
Aug
Inga kommentarer

Här är några bra ledarskapstrender som är tagna från Väst Svenska Handelskammaren, som finns att ladda ner på handelskammaren.net under rapporter, Sverige studien som görs i samarbete med Preera, Volvo och SKL Sveriges Kommuner och Landsting samt studier från Stockholms Universitet. Dessa rapporter och studier tyder bland annat på att det är följande ledarskap som gäller i framtiden.

 • Mjuka värden & humanism tar större plats i organisationerna
 • Man vill ha Chefer som kommunicerar bra och har självkännedom
 • Att vara förändringsbenägen både som organisation och som Chef och Ledare
 • Kunna ge feedback (återkoppling) 80/90 -talisterna behöver vägledning tummen upp eller tummen ner, tydlighet i vad som förväntas av mig
 • Andra Chefer/Ledare skall kunna stödja andra ledare för bästa framgången
 • Coachande Ledare som får dig att utvecklas och prestera bättre
 • Chefer/Ledare som kan förmedla mål och visioner för att få med sig medarbetare för att nå resultat

Läste precis en artikel (aug -17) från hrnytt.se att Chefens mest irriterande egenskaper för anställda enligt ny undersökning från Yougov är konflikträdsla, arrogans,  att Chefen favoriserar vissa anställda och tar inte vara på medarbetarens kompetens.

Lycka till med framgången!

06
Feb
Inga kommentarer

Jag noterar att Framtidens Ledarskap handlar mycket om attityder, att varje individ i en organisation behöver ”managera” sig själv på bästa sätt för att skapa meningsfullhet. Det är den nya tidens utbildning.

IKEAs VD och Koncernchef, Peter Agnefjäll sade förra veckan på Börssällskapet att de rekryterar medarbetare nästan bara på Attityd och inte på formell kompetens. IKEA är ett värderingsstyrt företag med en passion för heminredning. Varje produkt IKEA skapar ska bidra till ett bättre liv hemma. IKEA koncernen har 343 varuhus i 28 länder. Imponerande!  I Valencia var det 20.000 sökande på 350 jobb. Varför vill vi jobba på IKEA?

 • Det närmsta de kommer Börsen är att man har den i bakfickan… :)
 • Tittar inte på balansräkningen utan skapar visioner och gör!
 • Tjänar pengarna innan man spenderar
 • Värderingsbaserad rekrytering
 • Arbetar för en positiv påverkan för människor och miljö
 • Ger en betydande summa till välgörenhet
 • Företaget leds jämställt
 • Slösa på resurser är en dödlig synd (producerar energi som de konsumerar, är innovativa)

Schyssta värderingar och attityder till kunden, medarbetarna, samhället och miljön.

En attityd är en generell inställning till något eller någon. Till skillnad från din personlighet så antas dina attityder till stor del vara inlärda och påverkas alltså till stor del av ditt sociala liv och är därför av intresse för socialpsykologin. Attityder är övertygelser som är ganska stabila över tid, har en känslomässig dimension och de får dig ofta att agera på ett visst sätt. Du kan ha attityder mot andra människor, grupper, organisationer, saker, situationer, händelser osv. Du kan alltså ha en attityd gentemot IKEA likväl som mot politiska partier eller maträtter och denna inställning kan sedan få dig att agera på ett visst sätt. Tänk själv. Hur känner du för vegetariskt? Vilka känslor utlöses när du tänker på den maträtten?                                    Hur agerar du när du får veta att det ska serveras vegetariskt till lunch?

Lexicon Utbildning i Göteborg startar i februari en ATTITYD utbildning som innehåller moduler för att stärka självkänslan, arbeta med attityder som som skapar ett bra liv, öka förmågan till förändringsbenägenhet, hur påverkar olika attityder framgång och välmående, kulturella skillnader, hur kan vi samarbeta, eget ansvar och hur skapar man en hållbar organisation.

Min pappas attityd till livet är att vid +80 fortfarande investera i fastigheter och projekt för framtiden!

 

Vilken kultur är du med och skapar, vilket klimat vill du ha där du arbetar?

Önska och starta redan idag med en attitydförändring som för dig framåt mot en meningsfull tillvaro.

Välkommen till oss på Management Studio för vägledning!

07
Nov
1 kommentar

Vad händer om du som Chef/Ledare bara kommunicerar resultat i siffror när hjärnan faktiskt tänker i bilder.

Jag arbetar just nu i ett chefsprojekt på ett framtidsorienterat företag i Göteborg. Uppdraget är motivationshöjande åtgärder. Vi använder bland annat en bok som heter Motivationskoden av Tommy Lundberg, han har också nyligen skrivit en artikel i senaste HR Nytt kring hjärnan och att vi tänker i bilder.

Som ledare måste du ge medarbetarna ett begripligt sammanhang. Eller rättare sagt, du måste beskriva ett sammanhang och ge medarbetarna chansen att begripa det.

Vi fixar att hantera låga tal, exempelvis Titta där står tre lejon! Kolla där är en flock med sju elefanter! Men en omsättning på 360 miljoner, en vinst på 642000 eller en förlust på 29 miljarder är svårare för oss att få en begriplig bild av.

Utebliven motivation kan bli lustfylld igen beroende på hur du visualiserar och kommunicerar, målbilden har betydelse för hjärnan och vår handlingskraft.

En bra bok.

20
Sep
Inga kommentarer

Om du tror att du behöver försonas med dig själv eller någon annan för att må bättre inuti är detta ett fint tillfälle.

Stunder i livet kan kännas tungt och vara svårt. Vi har alla kriser och utveckling att ta oss igenom och tampas med under vår tillväxt. Det spelar ingen roll vem eller vad du är, livet kan ibland göra oss påminda om både vår skörhet och styrka. Förlåtelse kan göra gott inuti.

Möt Berete Rubin som är en kvinna som gärna delar med sig av sin historia kring smärta och försoning med livet.

Berete är känd från SVT:s programserie ”När livet vänder” och för boken ”Försoningen 120 stygn senare”.

 

Sofia Ström bjuder in Berete Rubin till samtal om livet när det är som mest smärtsamt och när det är som allra bäst.

Välkomna till Management Studio Måndag 10/10 kl 18-20 (Gå in på ”Vad händer i studion” fliken och läs bifogad PDF)

Anmälan till sofia@skapapassion.se som är arrangör av föreläsningen.