På Management Studio vill vi ge dig som chef eller ledare möjlighet att utveckla din psykiska, mentala, fysiska och andliga hälsa. I den här bloggen delar vi med oss av vår kunskap, våra reflektioner – och inte minst, allt som händer hos oss! Är du nyfiken på oss och funderar över om vi har någonting på gång som är intressant, så är det den här sidan du ska läsa.
Har du frågor eller vill komma till någon av våra kurser och föreläsningar så ringer eller mejlar du bara till oss! Varmt välkommen.

Management Studio-bloggen

15
Dec
Inga kommentarer

Nita samtalar med Martin Wahlgren (Koncern VD, Consat) om hur ett företag kan vara så framgångsrikt att de vunnit Karriärföretagens pris 6 år i rad.

Tack vare att Martin vågade ställa frågan fick de möjlighet att vara med i filmen James Bond, Casino Royale.

Martin delar bland annat med sig om hur de tänker och lever sin ledarfilosofi och bjuder på öppet och ärligt på sig själv och hur bolaget drivs.

Vad Nita tyckte var intressant:

 • Proaktivitet och kundfokus som ledstjärna
 • Målvaktsspelet, att förändra tankesätt och teknik påverkar samarbete och resultat
 • Samarbete och nätverkande över gränserna ger största vinningen för alla – det man inte kan åstadkomma själv får man göra tillsammans
 • Ingen HR chef hur funkar det…mycket bra.

Shownotes:

Postat av

FacebookTwitterGoogle+Dela
23
Nov
Inga kommentarer

Nita pratar med Peter Löfgren om hur en multientreprenör tänker och handlar. Vad framgångsfaktorerna är för att lyckas med företagandet och vad som är ett bra ledarskapsbeteende. Peter Löfgren har en imponerande bakgrund och hjälpt över 100 skandinaviska SME företag att lyckas!

En sann visionär och entreprenör som har stor erfarenhet av att bygga och leda bolag till success via hårt arbete och ett föränderligt sätt att se på affärsmodeller.

Att lyssna till Peters värderingar och tips är mycket värdefullt!

Vad tyckte Nita var intressant:

 • Framgångsrikt varit initiativtagare och byggt upp 5 bolag, men är ändå ödmjuk och talar om samarbete, ensam är inte stark!
 • Modet hos en ledare vad innebär det
 • Uthållighet, du behöver känna passion för att fixa det
 • Kreativitet, en bristvara idag
 • Att kunna tala, är inte bara att kommunicera utan att sälja

Peter Löfgren är mycket verksam inom Sjöräddningssällskapet. Vill du ge ett bidrag, bli medlem! Vill du som företag sponsra, tag kontakt med Peter Löfgren per mail: psloffgren@telia.com

Shownotes:

15
Okt
Inga kommentarer

Nita Silverspjuth samtalar med Hans Johansson, ultraentreprenör och positiv vinnarskalle, om vad som skapar framgångrika företag ur ett Nuläges och Framtidsperspektiv.

Nita och Hans pratar också om vad man kan lära sig av ledarskap genom lagsporter som t.ex. tuff segling, vad en gemensam målbild betyder för att lyckas och vilka komponenter som man behöver arbeta med för att skapa den bästa kulturen. Vidare pratar Hans om hur VinnGroup motiverar och engagerar sina medarbetare att nå nya höjder. Hans delar med sig av vilka nycklar en ledare behöver idag för att lyckas i framtiden.

Vad tycker Nita var intressant?

 • Att lyfta blicken och ha en målbild skapar mycket bättre förutsättningar för att lyckas
 • Sätt andra mål än de finansiella
 • Kulturen, hur du kan jobba med den rent konkret, skapa den kultur du vill ha medvetet
 • Hur det Positiva Synsättet på människor genomsyrar allt från rekrytering till styrelsearbete

Shownotes:

15
Okt
Inga kommentarer

Nita Silverspjuth samtalar med Sven Simonson om bland annat ledarskap med ett Historiskt/Nuläges och Framtids perspektiv.

Nita och Sven pratar också om internationaliseringen och om det kulturella ledarskapet. De avslutar med att diskutera vilket ledarskap som är effektivast.

Vad tycker Nita var intressant?

Att med en etnisk mångfald fungerar inte alltid den svenska ledarskapsmodellen bäst. Att TILLIT och VIDSYNHET är ledaregenskaper som behövs för framgång.

Shownotes:

15
Okt
Inga kommentarer

Jag rekommenderar att du läser Russell Smiths post, Business Advice Podcasts: Why Every Entrepreneur Should Tune In, för att förstå värdet av att lyssna på poddradio och möjligheterna med att starta en podd.

Ni som skaffar Management Studios podcastapp(likationsprogram), kommer få tillgång till extramaterial i framtiden. Idag postades det en uppdatering angående den framtida intervjun med Bert-Inge Hogsved på Hogia.

Har du lyssnat på pilotavsnittet där Nita Silverspjuth samtalar med undertecknad?

Efter ni har lyssnat på ovanstående avsnitt, kan det vara på plats att ta del av en presentation av Management Studios verksamhet.

Vi har planer på att arrangera ett framtida event i Management Studios lokaler, då det kan pratas ledarskap, management, nya medier, poddradio, m.m. och bjudas på en visning av den nya podcaststudion.

För er information, så kommer jag att nämna Nita Silverspjuths podd som ett lysande exempel på ”ny teknik, trender och utvecklingsmöjligheter för podcast” på poddradiokonferensen, Att Lyckas med Podcast, i Stockholm den 13 november.

Denna post är skriven av Martin Lindeskog.